دیجی آلوم برند برتر تولید پروفیل آلومینیوم
شماره تماس :
09906023060

کلایمر چیست؟

نوشته شده توسط تیم محتوا

کلایمر چیست؟

فهرست مطالب

:امتیاز محصول و محتوا

دستگاه بالابری که در ايران تحت نام كلايمر(Climber) شناخته می شود در واقع نوعی از تجهيزات دسترسی (Access Equipment)  به فضای محیطی ساختمان‌های بلندمرتبه، سدها، پلها، سيلوها، مخازن نفت و … است. در این قبیل سازه‌ها و نیز سازه‌هایی که در کل امكان دسترسی به نمای آنها دشوار است از کلایمر بمنظور تعمير و نگهداری، نظافت، نقاشی، نصب كامپوزيت پنل و بطوركلی بازسازی و نماسازی استفاده می‌شود.

قصد داریم در ادامه مقالات دانش فنی آلومینیوم به بررسی یکی از جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا بپردازیم. همچنین با انواع کلایمر آشنا شده و در خصوص بالابر کلایمر اطلاعات مفیدی کسب نماییم. پیشنهاد میکنیم در ادامه همراه دیجی آلوم باشید.

 

کلایمر چیست؟

کلایمر یا بالابرنما، دستگاهی برای دسترسی به ارتفاع جهت نماکاری، سیمانکاری، نماشویی و تعمیر و نگه داری و….  در پروژه های ساختمانی و صنعتی می باشد و عمدتا به جای داربست برای دسترسی به ارتفاع مورد استفاده قرار می گیرد. کلایمر (بالابرنما) در مدل ها و ظرفیت های متفاومت تولید می گردد که از مهمترین آنها می توان به کلایمرهای پرتابل برقی، کلایمر پرتابل مکانیکی ، کلایمر مونوریل اشاره کرد.

از مهمترین مزیت های کلایمر می توان به ایمنی بسیار بالای آنها، کاربری آسان و تسهیل برای دسترسی به ارتفاع، ظرفیت مناسب برای حمل نفر و بار همراه کاربر به ارتفاع، افزایش سرعت کار، جابه جایی آسان و توحیه اقتصادی بسیار مناسب اشاره کرد.

 

انواع کلایمر از نظر طراحی

طراحی کلایمرها عمدتاً با در نظر گرفتن نوع کاربری، ظرفیت کاری و ضریب امنیت در انواع و سایزهای مختلف انجام می‌شود. از منظر طراحی کلایمر را می‌توان به سه دسته کلی نفربر، حامل مصالح و تجهیزات و سکوی اجرای عملیات تقسیم بندی کرد. کلایمر اغلب دارای سبدی مخصوص به طول متغیر است که حجم و گنجایش سبد از دیگر پارامترهای طراحی است. در طراحی کلایمر از انواع مختلف سیستم امنیتی (ترمز پاراشوت- ترمز کمانی- ترمز لنتی) استفاده می‌شود که در مواقع اضطراری از سقوط دستگاه جلوگیری می‌نمایند.

علاوه بر سیستم های مختلف امنیتی که بر روی عملکرد کابل اصلی دستگاه تاثیر می‌گذارند، کابل امنیتی مستقل دیگری نیز در دستگاه استفاده شده است که توسط یک سیستم ترمز موازی در مواقع اضطراری که سیستم های امنیتی موجود عمل ننمایند وارد عمل شده و کل مجموعه را قفل می‌کند. عملکرد دیگر سیستم توقف امنیتی کلایمر متناسب با افزایش وزن سازه و ملحقات آن افزایش می یابد و با فشردگی سیم بکسل باعث افزایش ضریب ایمنی دستگاه می‌شود.

معمولا کلایمرها به صورت مدولار طراحی و ساخته می‌شوند و نتیجتاً، اغلب قسمتهای دستگاه توسط پیچ و مهره بهم متصل می‌شوند. سهولت نصب و راه اندازی، حمل و نقل سریع، قابلیت مونتاژ و دمونتاژ راحت عمده ترین مزیت کلایمر نسبت به دیگر سیستم های دسترسی، از قبلی داربست است.

بسته به ارتفاع سازه و وزن کاری، کلایمر در دو دسته برقی و دستی ساخته می‌شود به عبارت دیگر دستگاه هم می‌تواند بصورت دستی و هم به کمک نیروی موتور برقی حرکت کند .کلایمرهای دستی نسبت به نوع برقی از سرعت حرکتی و ظرفیت کاری کمتری برخوردارند و بیشتر در سازه‌هایی با ارتفاع کم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تفاوت عمده کلایمرها با بالابر های مرسوم که در داخل ساختمانها استفاده می‌شوند محل قرار گیری موتور وینچی است، در بالابرهای مرسوم موتور در محلی مرتفع و معمولاً در بالای ساختمان بر روی یک شاسی قرار می‌گیرد و با کار کردن موتور، سیم بکسل جمع شده و سبد را به سمت بالا می‌کشد در حالیکه در کلایمرها موتور بر روی سبد نصب می‌شود.

کلایمرها از نقطه نظر حرکتی به دو دسته با حرکت عمودی و با حرکت عمودی-جانبی تقسیم بندی می‌شوند. در نوعی از کلایمر با حرکت عمودی، پایه های دستگاه در بالای ساختمان قرار می‌گیرد و به وسیله سیم بکسل به موتور وینچی داخل سبد متصل شده و دستگاه را در مسیر عمودی حرکت می‌دهند (این نوع در ایران بیشتر کاربرد دارد).

در نوع دیگر با حرکت عمودی، ریل هایی به صورت عمودی در روی زمین نصب شده و به وسیله مهارهایی به بدنه سازه متصل می‌شوند و دستگاه بر روی این ریل ها به حرکت در می‌آید، این نوع از ایمنی بیشتری نسبت به نوع کابلی برخوردار است.

تفاوت کلایمرهایی که حرکت عمودی-جانبی دارند با کلایمرهایی که صرفاً حرکت عمودی دارند در ریلی است که در بالای ساختمان قرار می‌گیرد و امکان حرکت جانبی را فراهم می‌آورد .بسته به نیاز میتوان از طراحی دستی یا برقی در حرکت جانبی کلایمرها نیز استفاده کرد.

 

چند نوع و مدل کلایمر وجود دارد؟

برند های بیشتری در زمینه طراحی و تولید کلایمر وجود دارد که در ایران شمار آنها خیلی کم و پایین می باشد. در کل کلایمر به دو صورت کلایمر برقی,کلایمر دستی طراحی و تولید می شوند. کلایمر دستی به طور معمول هدایت آن توسط دست با چرخاندن دسته ی مخصوص که به سیم هدایتگر آن وصل می شود جا به جا می شود و نسبتا دارای سرعت کمتری نسب به کلایمر برقی می باشد.

کلایمر برقی برخلاف کلایمر دستی دارای جعبه فرمان و دارای دکمه های قابل کنترل می باشد که کار را برای افراد آسان می سازد و با فشرن دکمه ها کلایمر به بالا و یا پایین حرکت میکند. بر خلاف داربست فلزی که استفاده از ان به شدت پرخطر می باشد و هر سال در پی استفاده از داربست های فلزی، افراد جان خود و یا سلامتی خود را از دست میدهند.

استفاده از کلایمر جایگزین داربست کاملا بی خطر بوده و برای همین منظور یک سبد به ابعاد های مختلف و قابل تنظیم ساخته شده است که فرد بر داخل ان قرار میگیرد و امکان افتادن به پایین در حین انجام کار کاملا غیر ممکن می باشد و این عوامل باعث شده است تا دستگاه کلایمر به یک روش مناسب جهت جایگزین داربست دست پیدا کند

 

مزایا و معایب داربست‌های معلق

استفاده از داربست‌های معلق اگرچه نکات مثبت زیادی در پی دارد اما ویژگی‌های ساختاری خاص آن محدودیت‌هایی را نیز برای آن در پی داشته است. بدون شک عدم اشغال فضا در هنگام کار و اجرای این نوع از داربست و همچنین عدم وارد آوردن آسیب به دیوارهای ساختمان مورد نظر از مهم‌ترین مزیت‌های این نوع از داربست‌ها به شمار می‌روند. در ادامه به مهم‌ترین مزایا و معایب این نوع از داربست اشاره شده است.

مزایا

  • سرعت اجرای بالا به ویژه در ساختمان‌های بلند
  • انعطاف پذیری بالا و امکان استفاده از آن در مقیاس‌های کوچک و بزرگ
  • هزینه پایین‌تر در مقایسه با سایر انواع داربست
  • بسیار کاربردی برای ساختمان‌های بلند
  • مناسب برای اجرای عملیات‌های سبک ساختمانی
  • پوشش سطح زیاد در مسیر قائم

معایب

  • اجرای آن تنها در ساختمان‌های بلند توجیه‌پذیر است.
  • عدم امکان اجرای عملیات‌های سنگین ساختمانی روی آن
  • محدودیت زیاد در بارگذاری
  • پوشش سطح کم در مسیر افقی

 

الزامات استفاده از داربست‌های معلق

استفاده از داربست‌های معلق باید مطابق با یک سری اصول و الزامات صورت گیرد تا میزان ریسک استفاده از آن را به حداقل رساند. در ادامه به مهم‌ترین این الزامات اشاره شده است.

  • قبل از نصب داربست معلق باید بازدید از محل صورت گیرد و هدف استفاده از آن مشخص شود.
  • در نصب و راه‌اندازی آن باید حتماً از افراد ماهر استفاده کرد.
  • اتصالات در این نوع داربست از اهمیت بالایی برخوردار هستند و سالم بودن آن‌ها قبل از اجرا باید کاملاً برسی شوند.
  • بعد از نصب باید از محکم بودن اتصالات اطمینان حاصل کرد.
  • با توجه به حساس بودن داربست معلق در برابر حرکات افقی، اقدامات لازم برای جلوگیری از حرکات افقی اضافی داربست صورت گیرد.
  • به دلیل محدودیت بارگذاری این نوع از داربست باید از تجمع بارها و وسایل اضافی روی داربست خودداری کرد.
  • استفاده از سیستم‌های ایمنی برای جلوگیری از سقوط افراد در داربست معلق الزامی است.
  • قبل شروع به استفاده باید از سالم بودن تجهیزات برقی به ویژه موتور برق اطمینان حاصل کرد.
  • بررسی سالم بودن ترمز ایمنی در داربست‌های معلق قبل از شروع به کار الزامی است.
  • سیستم‌های جلوگیری از سقوط افراد نباید به داربست بسته شود بلکه باید به طناب نجات مخصوص بسته شود.

ویژگی و توضیحات فنی کلایمر

یکی از مهمترین ویژگی هایی که در کلایمر وجود دارد می توان به مواردی همچون صرفه جویی در زمان و هزینه اشاره نمود کلایمر دارای سبد قابل تظیم به 2 متر ، 3 متر، 4متر، 5متر، 6متر با توجه به نوع و ارتفاع ساختمان قابل تنظیم می باشد. سرعت جابجایی کلایمر در هر دقیقه 7 متر می باشد با توجه به سیستم کلایمر که بر روی سیم بکسل پیاده سازی می شود، میتوان کلایمر را برای ارتفاعات بی نهایت استفاده کرد.

 

درخواست اجرای کلایمر

داربست‌ها انواع زیادی دارند. داربست‌های معلق (کلایمر) از انواع خاص به کار رفته در صنعت ساختمان‌سازی است که به منظور اهداف مختلفی استفاده‌ می‌شود. داربست‌های معلق از نظر اندازه محدودیت دارند و با توجه به محدودیت بارگذاری آن‌ها نمی‌توان آن‌ها در اندازه‌های بزرگ به کار گرفت.

پوشش قائم داربست معلق زیاد و پوشش افقی آن محدود و بسیار کم است. استفاده از داربست معلق در عملیات‌های ساختمانی سبک در ارتفاع‌های بالا مناسب است. درصورتی که نیاز به اجرای کلایمر در ساختمان خود را دارید هم اکنون با کارشناسان ما در تماس باشید.

تلفن تماس با مجموعه دیجی آلوم

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
بلاگ
نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + چهارده =

اینستاگرام دیجی آلوم