آلومینیوم فلزی است که استفاده از آن در طراحی دکوراسیون خارجی یا نما و دکوراسیون داخلی منزل و ساختمان های اداری و تجاری و غیره نیز بسیار رواج پیدا کرده است چرا که هم ماندگاری و دوام بسیار بالایی دارد و از لحاظ هزینه ای نیز بسیار مقرون به صرفه است. در ادامه دو مورد از ایده های کاربردی آلومینیوم در دکوراسیون داخلی و نما را آورده ایم.
نمونه های معروف کاربرد آلومینیوم در طراحی دکوراسیون داخلی و نما
شاید نتوان هیچ فلزی را مثل آلومینیوم، زیبا و مقرون به صرفه و یونیک در عرصه دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان ها دانست به نحوی که روز به روز به گستره استفاده از این فلز افزوده می شود و اکنون در مهمترین ساختمان های کشورهای جهان شاهد بکارگیری آن به عنوان متریال اصلی هستیم.
طراحی نمای برج Luma Arles
از جمله نمونه های کاربرد آلومینیوم در نمای ساختمان که شهرت جهانی دارد و البته هنوز ساخت آن به پایان نرسیده، برج Luma Arles است که در جنوب فرانسه واقع شده که ظاهری پیچ خورده و فلس مانندی به خود گرفته و در ترکیب با عنصر شیشه زیبایی آن چندین برابر شده است.
ساختار این برج توسط Gehry طراحی شده که هسته مرکزی Luma Arles است، مرکز هنری که مالک آن فردی سوئیسی به نام Maja Hoffmann می باشد. این پروژه در یک ایستگاه راه آهن شروع شد که مالک پروژه آن SNCF بود و در سال 1986 کنسل شد.
در نمای این ساختمان حدود 11 هزار پنل آلومینیومی استفاده شده که قرارگیری نامنظم آنها حول فریم بتنی و فولادی زیبایی بسیار خاصی به آن بخشیده که از جانب معمار و منتقد بزرگ دنیا، Frank Miller، لقب گردباد فولادی به او داده شده است.
تصاویر این برج که توسط Atelier Vincent Hecht منتشر شده نشان می دهند که ساختار پایه ای شیشه و فولادی این ساختمان رو به اتمام است. ساختار استوانه ای آن ما را به یاد آمفی تئاتر Roman در Arles می اندازد که بخشی از قسمت شهر است و جزو میراث جهانی UNESCO به ثبت رسیده است.
این ساختمان که در نمای آن آلومینیوم به زیبایی هر چه تمامتر به کار رفته، پس از تکمیل، ترکیبی از استودیو هنرمندان، ورکشاپ ها، اتاق های سمینار و مکان های تحقیقاتی خواهد بود.
Hoffmann حدود 150 میلیون یورو به این پروژه از طریق Luma Foundation کمک کرده که به حمایت از هنرمندان مستقل هم می پردازد.
طرح و شِمای کلی ساختمان همزمان با یک پارک عمومی به نام Parc des Ateliers به اتمام خواهد رسید که توسط یک معمار بلژیکی به نام Bureau Bas Smets استارت خورده است. این بنا طوری طراحی شده که حتی از فاصله دور نیز خودنمایی می کند و به نقطه ای مبدل شده که اکثر افراد این منطقه را با نام این ساختمان می شناسند مخصوصا که استفاده از متریال آلومینیوم زیبایی و طراحی آن را بسیار خاص و یونیک کرده است.
خانه ای با نمای آلومینیومی در عمق جنگلهای ماساچوست
مورد دیگری که در آن از آلومینیوم استفاده شده می توان به ساختمانی در ایالت ماساچوست اشاره کرد که توسط فرد معماری از شرکت Bryanoji Design Studio می باشد. طراح با استفاده از روکش و پانل های آلومینیومی نمای زیبایی را برای این سازه رقم زده است.
طبق گفته Bryanoji Design Studio به یکی از منازل بسیار شیک و خاص تبدیل خواهد شد که به نوعی انگار دنباله رنگ محیط اطراف خود است که حس شاعرانه بسیار قشنگ و زیبایی را به زندگی ساده در جنگل اضافه کرده است.
نمای این ساختمان متشکل از حدود 90% متریال بازیافتی است و در ترکیب با اصل عایق بودن و بازیابی تهویه انرژی (ERV) می باشد تا مصرف انرژی بیش از حد بنا یا ساختمان کاهش شدیدی داشته باشد. این ملک از دو بخش سه گوش تشکیل شده است که بخش اول مخصوص محافل اجتماعی در یک اتاق بزرگ است و دومین بخش هم به اتاق خواب و حمام تقسیم بندی می گردد.
همچنین بخوانید: همه چیز درباره پارتیشن آلومینیومی
در داخل خانه از متریال های ساده ای برای تزئین و دکوراسیون منزل استفاده شده مثل تخته چند لایه و پانل و تخته های OSB که از آنها برای پوشاندن کف زمین، دیوارها و سقف کمک گرفته اند.
در طراحی دکوراسیون خانه به این روش، رویکرد استائیک یا Stoic گفته می شود که میزان فضای خالی را برای هر یک از اعضای خانه بیشتر می کند و این یک فاکتور بسیار مهم و ضروری در تعیین میزان حرفه ای بودن طراحی دکوراسیون داخلی می باشد.
آیتم های خانه را می توان با هدف دیگری استفاده کرد مثلا نقش دکوراتیو و تزئینی داشته باشند یا در نقش اثاثیه و وسایل در کل خانه بکار گرفته شوند.
در آشپزخانه می توان کابینت ها را به کمک تخته های چند لایه چوبی که حاصل چوب بست ساختمانی است درست کرد تا هم مصالح کمتری استفاده شود هم به کمک چوب، حس تازگی و طبیعت منتقل گردد. از طرفی نیز برای صندلی از همان صندلی های ارزان و ساده به شکل بازیافتی استفاده شده و وسایل روشنایی نیز در سرتاسر آشپزخانه با طرح اُپن بکار رفته است.
در کنار آشپزخانه هم نردبان چوبی قرار داده شده که مسیر اعضای خانه به سمت فضای طبقه بالاتر است و در کنار فضای کلی خانه نیز اجاق چوبی با یک لوله مشکی بلند خودنمایی می کنند که ترکیب کلی، بسیار زیبا و همچنین جادار به نظر می رسد.
زیر این اجاق چوبی نیز یک پله مرمر 100 ساله به چشم می خورد که حاصل بازیافت خانه State Capitol از رود آیلند است. حتی متریال هایی هم از مرکز بازیافت گرفته شده اند که از آنها برای ساختن یک تخت بسیار زیبا و شیک استفاده شده است.
در ساخت این خانه سعی شده از متریال هایی استفاده گردد که در عین زیبایی و شیک بودن از ماندگاری و دوام بسیار بالایی برخوردار بوده و همچنین قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفه ای نیز داشته باشند که برای نمای بیرونی از آلومینیوم استفاده شده و در دکوراسیون داخلی نیز از مواد بازیافتی بهره گرفته شده است.
در نگاه اول شاید دکوراسیون داخلی آن خیلی ساده به نظر بیاید اما هر بخشی دقیقا در جای درست خود و با حساب و منطق چیده شده است و حتی در انتخاب نوع مواد بازیافتی نیز وسواس به خرج داده شده تا از نظر رنگ و متریال تناسب خوبی برقرار باشد.
Bryanoji Design Studio که به رهبری و مدیریت Takako Oji است، دفتر مرکزی آن در پرینستون، ایالت ماساچوست است. این استودیو طراحی، مسئول پیاده سازی طرح های بسیار زیادی بوده که بررسی هر یک از آنها بسیار ارزشمند است چرا که در هر یک از آنها به نوعی خلاقیت جدید و ویژه ای نهفته است که بررسی آنها در جهت استفاده از ایده های آن بسیار هوشمندانه خواهد بود.