دیفیوزر چراغ خطی
nav.mousavi1402-07-07T02:03:37+03:30دیفیوزر چیست؟
دیفیوزر (Diffuser) به قسمتی از تجهیزات نورپردازی میگویند که در یکنواخت سازی و پخش کردن نور تولید شده از منبع نوری به محیط و جلوگیری از ایجاد نقطههای نوری نقش مهمی دارد. همچنین با جلوگیری از تابش اشعه UV و کاهش گرمای تولید شده از منبع نور به سمت محیط نقش مؤثری در عدم انتشار گرما در محیط دارد.
دیفیوزر پروفیل چراغ خطی به عنوان پرکاربردترین نوع دیفیوزر در صنایع روشنایی شناخته شده و به شکلهای مختلف از متریالهای گوناگون ساخته میشود. برای اینکه بیشتر با دیفیوزر چراغ خطی و نقش آن در کیفیت نور و روشنایی محیط اطراف آشنا شوید شما را به مطالعه ادامه مطلب دعوت میکنیم.

انواع دیفیوزر چراغ خطی براساس متریال
دیفیوزر چراغ خطی به یکنواختی و همگن سازی نور خروجی از منبع نور کمک میکند. با رونق استفاده از چراغهای LED بخاطر زیبایی بیشتر و مصرف انرژی بهینه، طراحان داخلی از آنها برای نورپردازی استفاده میکنند. اما نوع منبع نوری و شیوه پخش نور از چالشهای بسیار مهم هنگام استفاده از این نوع چراغها میباشند.
دیفیوزر چراغ خطی از ایجاد خیرگی نسبت به نور جلوگیری کرده، نور ملایم و یکنواختی را از خود عبور میدهد که وقتی به آن نگاه میکنید چشمان شما اذیت نخواهند شد.
با اینکه تمام دیفیوزرها کارکرد یکسانی دارند اما از متریالهای مختلفی ساخته شدهاند که روی کیفیت و شیوه کارکرد آنها اثرگذار است.
انواع مدلهای دیفیوزر چراغ خطی LED عبارتند از:
دیفیوزر پلی استایرن (Polystyrene):
مزایا:
- به خوبی نور را از خود عبور میدهد؛
- تا حد خوبی در برابر ساییدگی و خراشیدگی موقع تمیزکاری مقاوم است؛
- مقاومت شیمیایی و گرمایی خوبی دارد؛
- در برابر عبور نور UV مقاومت عالی دارد؛
- رطوبت به خود جذب نمیکند بنابراین برای نصب در محیطهای مرطوب کاملاً مناسب است.
معایب:
- در برابر ضربه چندان مقاوم نیست؛
- در شرایط محیطی مختلف و پس از اینکه مدت زیادی در محیط باقی بمانند، تغییر رنگ داده و کمی شکننده میشوند؛
- مقاومت گرمایی آنها خوب است اما برای محیطهایی با دمای کمتر از 20 تا 30 درجه!
با توجه به اینکه چراغهای خطی اکثراً در محیط داخلی نصب میشوند، برخی از معایب دیفیوزر پلی استایرن جای نگرانی ندارند و نیاز به مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی نداریم. قیمت ارزانتری هم نسبت به بقیه انواع نیز دارد.
دیفیوزر PMMA (پلی متیل متاکریلات اکریلیک)
مزایا:
- مقاومت گرمایی بالا و مقاوم در برابر عبور نور UV (به مرور زمان رنگ آنها زرد نمیشود)
- نرخ عبور نور 92% بدون نیاز به نیروی برق بیشتر که سبب افزایش نسبت لومن به وات برای تجهیزات روشنایی می شود
- با توجه به خصوصیات گفته شده، دیفیوزرهای چراغ خطی از جنس PMMA سبب افزایش راندمان کاری چیپهای LED شده و نیاز به کارکرد بیشتر برای روشنایی بخشیدن ندارند.
معایب:
- مقاومت جنس PMMA در برابر ضربه نسبت به پلی کربنات کمتر است اما نسبت به پلی استایرن بیشتر میباشد.
- هزینه خرید این دیفیوزرها نسبت به جنس پلی استایرن بیشتر است.
به طور کلی راندمان کاری و عملکرد دیفیوزر ال ای دی از جنس PMMA عالی است و می توان از آنها در پنلهای چراغ خطی سقفی در محیط داخلی استفاده کرد. هزینه بالاتر خرید دیفیوزر چراغ خطی PMMA نیز بخاطر ماندگاری و عملکرد بهتر آن است.
دیفیوزر پلی کربنات (Polycarbonate)
مزایا:
- مقاومت بالا در برابر ضربه
- عملکرد عالی در پخش گرمای تولید شده توسط چراغهای خطی ال ای دی
- مقاومت بینظیر در برابر شرایط محیطی
معایب:
- نسبت به جنس PMMA مقداری عبور نور ضعیفتری دارد
- نسبت به پلی استایرن قیمت بیشتری دارد اما با جنس PMMA فرقی ندارد
در کل وقتی صحبت از ماندگاری، پایداری و عملکرد عالی در بین دیفیوزرهای چراغ خطی میشود، جنس پلی کربنات همیشه جزو بهترینهاست، مخصوصاً اینکه در برابر اشتعال پذیری هم مقاومت خوبی دارد و شاخص امنیت آن بالاست.
دیفیوزر پلی کربنات (Polycarbonate)
دیفیوزر پلی پروپیلن (Polypropylene)
مزایا:
- نسبت به پلی استایرن، پلی کربنات و PMMA ارزانتر است
- قابلیت شکل پذیری طبق الگوهای مدنظر ما را دارد
- نرخ عبور نور آن بین 85 تا 90 درصد است
- مقاومت در برابر ضربه بالایی دارد
- عایق بسیار خوبی در برابر جریان برق است
- تعمیرات پلی پروپیلن ساده و سریع است
معایب:
- در صورتی که از دیفیوزر در محیط بیرون استفاده کنید به مرور زمان زرد رنگ خواهد شد
- اشتعال پذیری بالایی دارد
در کل دیفیوزر چراغ خطی از جنس پلی پروپیلن، مقاومت کمی در برابر شرایط محیطی دارد اما با توجه به اینکه در محیط داخلی به آن نیاز داریم عیب محسوب نمیشود. هزینه کمی دارد و جایگزین بسیار خوبی برای پلی استایرن است.
دیفیوزر پی وی سی چراغ خطی
در کنار کلیه متریالهای گفته شده، دیفیوزر پی وی سی چراغ خطی نیز تولید میشود. این نوع دیفیوزرها در برابر اشتعال مقاوم هستند و سختی خوبی دارند. در برابر مواد شیمیایی هم مقاوم هستند. هزینه خرید پی وی سی بسیار پایین است اما در برابر گرما و رطوبت مقاومت کمی دارد و پس از مدتی ظاهر آن زرد رنگ میشود.
دیفیوزرهای سیلیکونی چراغ خطی
دیفیوزرهای سیلیکونی چراغ خطی در برابر سایش و اشتعال مقاومت خوبی دارند و میتوان در شرایط مورد نیاز آنها را خم کرد و تغییر شکل داد. نصب راحتی دارند اما عبور نور از آنها مناسب نیست.
کدام دیفیوزر بهتر است و ارزش خرید دارد؟
با توجه به ویژگیها، مزایا و معایب گفته شده در حال حاضر دیفیوزر پلی کربنات چراغ خطی بهترین و مقرون به صرفهترین گزینه است که در بازار پرفروش بوده و با استقبال زیادی نیز مواجه شده است.
انواع دیفیوزر پلی کربنات چراغ خطی
با توجه به توضیحات گفته شده، دیفیوزر چراغ خطی پلی کربناتی (PC) بهترین گزینه برای خرید محسوب میشود که در صنایع مختلف و طراحی داخلی هم کاربردی است. در ادامه به انواع مختلف این نوع دیفیوزرها براساس درجه شفافیت ظاهری و خصوصیات هر یک میپردازیم:
- دیفیوزر چراغ خطی شفاف (Transparent)
دیفیوزر چراغ خطی شفاف با قابلیت عبور 95 درصد نور تولید شده، تقریباً همه نوری که از چراغهای ال ای دی منتشر میشود را وارد محیط میکند.

چراغ خطی زیر دیفیوزر شفاف مشخص است و این مورد چندان از لحاظ زیبایی مناسب نیست. به همین دلیل پروفیل چراغ خطی که با دیفیوزر شفاف تولید شده باشد را در جاهایی مثل آشپزخانه، شلف، کتابخانه و موارد مشابه نصب میکنند.
- دیفیوزر چراغ خطی نیمه شفاف (Semi-Transparent)
نرخ عبور نور حدود 85 تا 90 درصد است و تا حد بسیار بالایی نور تولید شده را از خود عبور خواهد داد. چراغ خطی زیر دیفیوزرها تا حدی قابل مشاهده هستند با این حال نقاط هات اسپات (نقاط سیاه رنگی که نشان دهنده چیپهای ال ای دی است) کمتر دیده میشوند.

- دیفیوزر چراغ خطی اوپال (Opal):
این نوع دیفیوزرها میتوانند تا 75 درصد نور تابیده شده را از خودشان عبور دهند. معمولاً مدل روکشدار سفید آن به پخش نور همسان کمک میکند. کاربرد دکوراتیو داشته و داخل پروفیل قابل مشاهده نیست.
- دیفیوزر چراغ خطی شیری رنگ (Milky):
بین 60 تا 70 درصد قابلیت عبور نور دارند و نسبت به اوپال تیرهتر هستند و به طور کلی چراغ خطی ال ای دی مشخص نیست.
- دیفیوزر چراغ خطی مشکی یا تیره (Black):
نرخ عبور نور از این دیفیوزرها حدود 60 درصد است و منبع نور که همان چراغ خطی لاینر است قابل مشاهده نیست و زیبایی خاصی دارد. کاربرد دکوراتیو داشته و از رنگ مشکی آن برای زیباسازی فضا هم استفاده میکنند.

- دیفیوزر سیلیکونی (Silicone):
نرخ عبور نور بین 70 تا 75 درصد است، ظاهری نرم و انعطاف پذیری داشته و میتوان روی انواع پروفیلهای آلومینیومی چراغ خطی نصب کرد.

- دیفیوزر لنزی (Lens):
ظاهری شبیه به عدسی دارند و شفاف هستند. زاویه خروج نور چراغهای خطی را از 120 درجه به 10 تا 60 درجه تغییر میدهند تا اتلاف نور در محیط به حداقل برسد. بنابراین روشنایی محیط بیشتر شده و نیاز به خرید چراغ های ال ای دی خیلی قدرتمند نخواهید داشت.

کاربرد دیفیوزر چراغ خطی
بعد از خرید پروفیل چراغ خطی آلومینیومی، نوبت به خرید دیفیوزر میرسد. اما هدف از ساخت و استفاده این تجهیزات و این میزان تنوع در متریال ساخت چیست؟ در حالت عادی چراغهای ال ای دی در انواع مختلف از جمله چراغ لاینر یا خطی، نقاط تیره و روشنی دارند که نقاط تیره محل قرارگیری چیپ های ال ای دی را نشان میدهند.
از طرفی پخش نور لامپهای ال ای دی نامنظم بوده و جهتگیری خاصی ندارند. به همین دلیل بخشی از نور تابیده شده که وارد محیط میشود قابل استفاده نیست. همچنین چراغ خطی سقفی به دلیل تابش نور به سمت پایین، در نگاه مستقیم باعث ایجاد حالت خیرگی خواهد شد.
دیفیوزر پروفیل چراغ خطی دقیقاً با هدف رفع این مشکلات ساخته میشود. بنابراین نقاط هات اسپات یا تیره چراغ های ال ای دی محو میشوند، پخش نور به خوبی صورت گرفته،یکسان و همدست میگردد.
نور در تمامی جهات پخش شده و چشمان بیننده را اذیت نمیکند و حالتی شبیه به نور طبیعی خورشید ایجاد میکند. به کمک قابلیت پخش نور دیفیوزرها از آنها به عنوان یک المان مهم و تأثیرگذار در طراحی داخلی هم استفاده میکنند.
قیمت دیفیوزر پروفیل چراغ خطی
شرکت دیجی آلوم به عنوان برند برتر، تولید کننده انواع پروفیلهای چراغ خطی است. بعد از خرید پروفیل چراغ خطی باید بهترین نوع دیفیوزر را نیز انتخاب نمایید. همانطور که گفتیم بهترین جنس و متریال دیفیوزرها پلی کربنات است که از لحاظ ظاهری نیز به انواع مختلف تقسیمبندی میشوند.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انتخاب بهترین گزینه با کارشناسان ما مشورت کنید. قیمت این دیفیوزرها برحسب سایز، اندازه، تعداد مدنظر و متریال متفاوت است.
واحد فروش دیفیوزر چیست؟
واحد فروش دیفیوزر متر طول است.
دیدگاهتان را بنویسید