فریمهای آلومینیومی ساخته شده از آلیاژهای گوناگون با مقاطع نامنظم، پنل خورشیدی را میسازند و در طی فرایندهای مختلف افزایش کیفیت پیدا میکنند. در این مطلب قصد داریم در این رابطه صحبت کنیم.
اکثر پنلهای خورشیدی از آلیاژ آلومینیومی با مقاطع نامنظم ساخته میشوند. این پنلها دارای اسلاتهایی هستند که نصب آنها را ساده کرده است. برخی از این پنلها با رنگ سفید نقرهای مات آنودایز شدهاند و برخی هم به رنگ مشکی هستند.
شکل فریم پنلهای خورشیدی با بیلت آلومینیومی از طریق یک قالب، اکسترود میشود. ویژگی ظاهری و سطح آن هم با فرایند سندبلاست و آنودایزینگ زیبا پرداخت میگردد.
عوامل تعیین کننده در کیفیت فریمهای آلومینیومی پنل خورشیدی
انتخاب مواد خام اولیه
مواد خام اولیه با سختگیری زیادی انتخاب میشوند، مقدار هر عنصر باید حتما طبق استانداردهای زیر باشد:
- سیلیسیم بین 0.38 تا 0.42%
- منیزیم بین 0.53 تا 0.57%
- آهن کمتر از 0.18%
اهمیت نوع قالب
قالب اکستروژن باید به دقت و کاملاً حرفهای پولیش داده شود مخصوصاً در قسمتی که سطح دکوراتیو فریم آلومینیومی با آن در تماس است تا از ایجاد خطوط سیاه و خطوط جوش جلوگیری شود. همچنین در طی فرایند اکستروژن، دما و سرعت اکستروژن باید با دقت و حساسیت بالایی کنترل شود.
از طرفی بعد از اکستروژن و کوئنچینگ، زمان فرایند ایجینگ مصنوعی باید به خوبی کنترل شود چرا که تأثیر زیادی روی درجه سختی آلومینیوم دارد و تعیین میکند که این میزان سختی متناسب با استانداردهای مربوطه هست یا خیر. به طور کلی، درجه سختی پروفیلهای آلومینیومی باید بیشتر از 64 برینل (HB) و برای فریمهای خورشیدی باید 72 برینل باشد.
سند بلاستینگ
فریم آلومینیومی بعد از فرایند ایجینگ مصنوعی باید سندبلاست شود و استحکام کربوراندوم هم باید یکسان باشد. از طرفی باید در طی فرایند سند بلاستینگ جلوی سایش هم گرفته شود.
آنودایزینگ
سطح پروفیل آلومینیومی بعد از فرایند سندبلاستینگ، ظاهری مات پیدا میکند و پس از آن برای آنودایزینگ سطح وارد کارگاه میشود تا متریالی با فریم مشکی رنگ به شکل مرحلهای در طی فرایند رنگ آمیزی اضافه شود.
زمان فرایند آنودایزینگ باید کاملاً کنترل شود تا ضخامت لایه آنودایزینگ افزایش پیدا کند. ضخامت لایه پروفیلهای آلومینیومی معمولی حدود 10 میکرومتر است در حالیکه برای فریم پنلهای خورشیدی باید حداقل 15 میکرومتر باشد. برای حفاظت از متریالهای آنودایز شده در برابر سایشی که در طول فرایند ایجاد می شود، باید سطح آنها را روکش کرد.
چطور کیفیت سطح فریم پنلهای خورشیدی آلومینیومی را بهتر کنیم؟
چندین روش برای این کار وجود دارند:
- پارامترهای اکستروژن را به درستی انتخاب کنید: طبق ضریب اکستروژن، مقطع پروفیل، قالب، تجهیزات و غیره، باید بهترین دمای اکستروژن، دمای حرارت دهی میله ریخته گری، دمای قالب و سرعت اکستروژن تنظیم شوند و دائماً این پارامترها در طی فرایند تولید چک شده و تنظیم گردند.
- افزایش کیفیت میلگرد ریخته گری: در فرایند میلگرد ریخته گری، از تکنولوژی اصلاح دانه استفاده شود و اقدامات مؤثر برای کاهش نقصها و عیبهایی مثل ناخالصی سربارهای (Slag Inclusion)، تخلخل و دانههای درشت انجام گیرد. علاوه بر این، برای تقویت آنالیز ریزساختار میله ریخته گری با استحکام کم، واحد کنترل کیفیت، میزان استفاده از میله ریخته گری معیوب را کاهش میدهد.