اکستروژن مقاطع آلومینیوم
اکستروژن به معنای شکل دادن ، فرم دادن مواد، در اشکال و ابعاد مختلف به فلزاتی مانند آلومینیوم است که با استفاده از نیرو هیدرولیکی مواد با فشار وارد قالب میشود و در اشکال مورد نظر از قالب خارج میشود که در مورد آلومینیوم، اکستروژن آلومینیوم می گوییم . اندازه پرس های اکستروژن از قبل تعیین شده است و اندازه های تعیین شده لزوما باید با اندازه شمش ها برابر باشد.
روش اکستروژن مقاطع آلومینیوم یک روش مقرون به صرفه و ارزان است که برای اشکال پیچیده و دقیق تولید محصولات آلومینیومی استفاده میشود .
آلومینیوم از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است که برای فرایند اکستروژن بسیار مناسب است . نحوه اکستروژن کردن آلیاژهای آلومینیوم متفاوت است به طور مثال اگر استحکام آلیاژ بالا باشد اکسترود کردن آلیاژ سخت است ، همچنین اشکالی که نامتقارن و نامتعادل هستند اکسترود کردن آنها آسان نیست و باید در طراحی قالب تمهیداتی اتخاذ شود تا اکستروژن امکان پذیر شود .
آلیاژ های آلومینیومی همگی قابلیت اکسترود شدن را دارند اما بعضی از این آلیاژها نیازمند فشار بالاتری هستند و در این حالت سرعت کمتر است . از کاربردهای اکستروژن آلومینیوم میتوان به پروفیل هایی که در انواع دکوراسیون ساختمانها و نمای ساختمانهای تجاری ، سازه های ساختمانی ، روکش های آلومینیومی اشاره کرد .
اکستروژن مقاطع آلومینیوم را میتوان به چهار روش انجام داد :
- اکستروژن مستقیم
- اکستروژن معکوس
- اکستروژن ضربه ای
- اکستروژن مرکب
به طور کلی اگر بخواهیم مراحل انجام اکستروژن مقاطع آلومینیوم را عنوان کنیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- شمش ها ( بیلت ) را به دمای مورد نظر (450درجه) میرسانیم .
- بیلت را به کانتینر منتقل میکنیم .
- با فشار بالا بیلت از قالب عبور میکند.
- بیلت از قالب عبور میکند و شکل قالب مشخص میشود.
- قطعه ای که اکسترود شده است با وسیله فن های قوی خنک میشود.
پس از اینکه پروفیل سرد شد کار سرد بر روی آن انجام می شود و برای انجام عملیات حرارتی آماده می شود.